U.H. Hospital Duran i Reynals – Hospitalet de Llobregat

Data: Agost 2020 - Maig 2021
Reforma: 1.106,75 m²
Promotor: ICO-Institut Català d’Oncologia
Constructora: Serveis Obres I Manteniment SL

El projecte reforma la planta 7 (Àrea 7.2) de l’Institut Català d’Oncologia a l’Hospital Duran i Reynals de l’Hospitalet de Llobregat com a planta d’hospitalització oncològica de pacients semi-crítics.

Donades les circumstàncies excepcionals generades durant la pandèmia de COVID-19, l’ICO preveia un important increment de pacients oncològics que haurien de reprendre o començar els seus tractaments un cop es produís la re-activació de l’activitat habitual del centre.

Per resoldre aquesta situació, l’Institut Català d’Oncologia emprèn la reforma d’aquesta àrea, en aquell moment ocupada per serveis no clínics i, per tant, en disposició d’alliberar-se a curt termini.

L’àrea a reformar es situa a l’ala est de la planta 7,  corresponent a la unitat 7.2 i la superfície de l’actuació és de 1.106,75m2. Amb aquesta intervenció s’incrementa la capacitat de l’hospital amb 24 llits d’hospitalització.

Cada una d’aquestes ales conforma un conjunt de 8 habitacions d’hospitalització, totes amb pressió variable (positiva o negativa), totes individuals i amb bany propi. Aquestes habitacions s’agrupen 2 a 2 a nivell de serveis, compartint un pati per on transcorren els principals muntants i baixants que requereix cada servei.

 

Estudi acabats del control d'infermeria

Estudi acabats del control d’infermeria

Axonometria Habitació

Estudio opcions de disseny de l'habitació tipus.

Estudio opcions de disseny de l’habitació tipus.

Axonometria Passadis

Estudio opcions de disseny del passadís.

Estudio opcions de disseny del passadís.

 

A la zona central de l’àrea a reformar, on conflueixen les tres ales d’habitacions, s’ubiquen tots els serveis assistencials comuns i els espais de suport de la unitat. D’aquesta manera són fàcilment accessibles des de qualsevol punt de la planta i permeten conformar una zona de trancisió entre la unitat 7.2 i la resta de la planta sense control de pressió +/-, com en canvi si cal en les zones d’habitacions per assegurar les condicions hospitalàries necessàries per a les necessitats d’aquests pacients.