Remodelació del Local Còrsega, Hospital Clínic Barcelona

Data: Projecte 2021 - Obra 2023
Obra de reforma: 500,00 m²
Promotor: Hospital Clínic de Barcelona
Constructores: Villareyes i Climava

L’objecte del projecte és la reforma integral d’unes oficines a l’entresòl d’un l’edifici situat al carrer Còrsega. Anteriorment, aquest espai s’utilitzava com oficines i s’hi ubicarà el servei de Direcció d’Infraestructures i Bioenginyeria.

Adequació a l’entorn // Per tal de poder seguir amb el creixement assistencial dins de l’Hospital, s’ha decidit traslladar el servei en un local proper. Aquest local situat en un entresol, té solament entrada de llum solar per la façana principal, quedant tota la resta d’estances interiors.

Organització i esquema // Es tracta d’un local llarg i estret, partit amb dues parts pel nucli de comunicacions verticals de l’edifici, d’aquesta manera es planteja una zona de direcció i una zona de tècnics, unides entre sí, per un passadís-magatzem que serveix als dos costats.

Singularitat i caràcter // Per tal de donar més lluminositat i sensació d’amplitud, la proposta crea els espais amb mampares de vidre, s’opta per la transparència entre el passadís i les sales. En els espais comuns, d’espera i passadís, també s’hi dona la calidesa a través dels revestiments verticals i paviment de fusta, utilitzant la biofilia com a part del disseny dels espais.

Un altre fet important per a les persones que hi treballen és continuar amb la connexió amb les diferents infraestructures de l’Hospital, per això s’opta per  introduir imatges representatives dels espais i patis dels mateixos.

Criteris de sostenibilitat // En aquest espai s’ha optat, per reduir els residus, per tant s’ha reutilitzat el paviment de terratzo existent en les sales, que es trobava en bon estat i s’han realitzat els tancaments modulars tipus mampara, per optimitzar els materials al màxim.