Reforma de l’Hospital de Mataró

Data Projecte: 2017-2018
Obra Reforma: 4.183,55 m²
Autors: Vitaller Arquitectura - Casasolo
Promotor: Infraestructures.cat
Constructora: Copcisa. S.A

Dins el projecte de Reforma de l'Hospital de Mataró per ampliar i actualitzar alguns dels seus serveis, la Fase 3 correspon a la reforma de l'Hospital de Dia Oncohematològic.

Amb aquesta actuació (de 591m2) es renova l’Hospital de Dia seguint els criteris del disseny centrat en la persona, assegurant no només una assistència mèdica de qualitat sinó també, i molt epecialment, el benestar físic, psicològic i emocional dels usuaris (tant pacients i acompanyants com el mateix personal mèdic).

Així, s’ha prioritzat l’entrada de llum natural a partir de grans finestrals a mitja alçada que en permeten l’entrada sense perdre la privacitat respecte l’exterior del servei.

Els diferents boxs de tractament disposen d’un sistema de mobles separadors desenvolupats específicament per a l’Hospital de Mataró que creen espais individuals i privats i que alhora acullen i concentren tots els elements tècnics que requereix un Hospital de Dia Oncològic (preses de gasos, endolls, interruptors, etc) a més d’espais d’emmagatzematge per als pacients, el que genera un entorn menys medicalitzat que afavoreix la tranquil.litat i el benestar general. Cada box es completa a més amb un equip audiovisual propi i un sistema d’il·luminació individual regulable.

La unitat acull un total de 18 boxs oberts i 4 de tancats, a més 4 consultes on es realitza el seguiment dels pacients que reben el seu tractament a l’Hospital de Dia. Alhora, s’ha posat especial cura en els espais propis del personal assitencial, que compta amb una sala de descans i una sala de treball intern i investigació clínica.

Cal destacar el control d’infermeria i la sala de preparació de medicació, estratègicament ubicats al centre de l’Hospital de Dia i amb visió sobre tots els boxs oberts, el que facilita la supervisió dels pacients mantenint en el mínim possible el moviment dins la sala.